Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy będą problemy z mapą?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem. Nie wiem, czy z tego nie będzie problemu.

Mój problem polega na tym, ze mam słaby komputer i najlepiej gra mi się na wersjach 1.6.4 i mam ponad 90 FPS.

Na 1.7 poniżej 20-30..

I teraz mam pytanie dotyczącej mapy, jeśli WYGENERUJĘ MAPĘ na wersji MINECAFTA 1.6.4, a potem jeśli sobie coś na niej pobuduję, to będę mógł grać na niej na nowszej wersji MC np. 1.7.2? 

Pytam się, bo kiedyś chciałem zrobić serwer. I czy nie będzie problemów, jakiś lagów na nowej wersji MC z starą mapą z 1.6.4?

Opublikowano

Jeżeli wygenerujesz mape na 1.6.4 i wgrasz ją na wersję 1.7.2 to nie wszystkie elementy będą działać bo w 1.7.2 jest więcej rzeczy a jak wgrasz mape z 1.6 to tych rzeczy nie będziesz miał które zostały dodane do 1.7.2 możliwe że mape będziesz musiał przekonwertować 

96ny.png

Opublikowano

Jeżeli wygenerujesz mape na 1.6.4 i wgrasz ją na wersję 1.7.2 to nie wszystkie elementy będą działać bo w 1.7.2 jest więcej rzeczy a jak wgrasz mape z 1.6 to tych rzeczy nie będziesz miał które zostały dodane do 1.7.2 możliwe że mape będziesz musiał przekonwertować 

Jak mapę przekonwertować?

Opublikowano

Witam, mam problem. Nie wiem, czy z tego nie będzie problemu.

Mój problem polega na tym, ze mam słaby komputer i najlepiej gra mi się na wersjach 1.6.4 i mam ponad 90 FPS.

Na 1.7 poniżej 20-30..

I teraz mam pytanie dotyczącej mapy, jeśli WYGENERUJĘ MAPĘ na wersji MINECAFTA 1.6.4, a potem jeśli sobie coś na niej pobuduję, to będę mógł grać na niej na nowszej wersji MC np. 1.7.2? 

Pytam się, bo kiedyś chciałem zrobić serwer. I czy nie będzie problemów, jakiś lagów na nowej wersji MC z starą mapą z 1.6.4?

Ty robisz serwer na hamachi? Nie lepiej ci kupić najtańszy serwer na fiberhost.pl i jest lepsza obsługa.

Pomogłem daj like!

Opublikowano

Ty robisz serwer na hamachi? Nie lepiej ci kupić najtańszy serwer na fiberhost.pl i jest lepsza obsługa.

Mi się nie rozchodzi o serwery hamachi.. tylko o mapę. Czytaj uważnie.

Opublikowano

Mi się nie rozchodzi o serwery hamachi.. tylko o mapę. Czytaj uważnie.

Zawsze jak wygeneruje mape np na 1.1 i idziesz na wersje 1.7 to jest możliwość przekonwertowania w mc bez tego nie będziesz mógł grać nie wiem jak to jest z 1.6 na 1.7

96ny.png

Opublikowano

@koxowy po prostu wrzuć tą mapę i włącz. Samo Ci się wszystko zrobi i będziesz mógł na niej grać. Nie zwracaj uwagi na tego idiotę BodyCraft bo on tylko offtop robi żeby like nazbierać.

Opublikowano

Dawno takich pierdół nie słyszałem, nic takiego co napisałeś nie ma miejsca.

Jeśli w wersji 1.7 zrobiłbyś mape np. z jakimś tam nowym blokiem, ktorego dodali, to oczywiście, że po otworzeniu mapy w starszej wersji gry nie miałbyś tego bloku, ale gdyby ta mapa byłaby zrobiona w starszej wersji gry a otworzona w 1.7 to wszystkie nowe elementy by działały.

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

Dawno takich pierdół nie słyszałem, nic takiego co napisałeś nie ma miejsca.

Jeśli w wersji 1.7 zrobiłbyś mape np. z jakimś tam nowym blokiem, ktorego dodali, to oczywiście, że po otworzeniu mapy w starszej wersji gry nie miałbyś tego bloku, ale gdyby ta mapa byłaby zrobiona w starszej wersji gry a otworzona w 1.7 to wszystkie nowe elementy by działały.

Np. Gdy gram na wersji MC 1.6.4, a potem chcę dać mapę na 1.7.4 lub nowszą nie będzie problemów? np. w 1.6.4 regeneruje się taki chujowy świat, a w 1.7.2 lepszy.

Opublikowano

nie będzie problemu jak stworzysz mape na 1.6 i odpalisz ją na 1.7 to będzie wszystko na swoim miejscu(no chyba że był jakiś blok w 1.6 który usuneli w 1.7 ale oprócz tego jeżeli jest to prosta mapka to nie będzie problemu) :D

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

nie będzie problemu jak stworzysz mape na 1.6 i odpalisz ją na 1.7 to będzie wszystko na swoim miejscu(no chyba że był jakiś blok w 1.6 który usuneli w 1.7 ale oprócz tego jeżeli jest to prosta mapka to nie będzie problemu) :D

Ok. Ale nie będzie żadnych lagów itd? 

No nie wiem jaka mapka będzie.

Najprawdopodobniej trochę będzie rozbudowana. Będzie to typ freebuild, lub RPG.

Opublikowano

lagów nie nie będzie

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...